У Меджлісі розповіли про "летючих голандців" та фальсифікації

Неділя, 16 березня 2014, 16:26

Проведення "референдуму" в Криму супроводжується численними порушеннями, а його результат з великою вірогідністю буде сфальсифікованим

Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв, повідомляє "Радіо Свобода".

"Вчора і сьогодні, незважаючи на оголошений "день тиші", все місто прикрашене білбордами, що запрошують проголосувати за Крим у складі Росії, над адміністративними будівлями встановлені російські прапори. Члени комісії іноді не запитують у виборців паспорти для видачі бюлетенів", – зазначив Смедляєв.

За його словами, у Бахчисарайський район на автобусах завезли "летючих голландців", які, очевидно, роз'їжджатимуть по дільницях і вкидатимуть бюлетені.

"У голосуванні беруть участь і громадяни Росії. У Білогірському районі на дільницю не допускали журналістів телеканалу АТР. Отже, один скоєний злочин (незаконний референдум) підштовхує до скоєння іншого (фальсифікації результатів) з метою уникнення відповідальності", – розповів голова ЦВК Курултаю.

Також він зазначив, що проведенням "референдуму"  Путін намагається "надати законного вигляду незаконній окупації Криму".

Як відомо, 14 березня Конституційний суд України визнав неконституційним рішення кримського парламенту про проведення референдуму. 15 березня, Верховна Рада України достроково припинила повноваження парламенту Криму.

Також 15 березня стало відомо, що експерти Ради Європи з конституційного права (Венеціанська комісія) назвала  "референдум" про приєднання Криму до Росії "нелегітимним".

У свою чергу, Меджліс кримськотатарського народу закликав кримчан бойкотувати "референдум", а Верховну Раду та інші найвищі органі державної влади України - "негайно і спільно з міжнародними організаціями (ООН, ОБСЄ, Рада Європи, Європейський Союз) забезпечити вільне волевиявлення на здійснення кримськотатарським народом невід’ємного права на самовизначення на своїй історичній території Крим".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...