Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мірошниченко: старший син Януковича віддавав накази голові НТКУ

Середа, 19 березня 2014, 11:58

Депутат від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко не вважає свої дії по відношенню до керівника "Першого національного" телеканалу Олександра Пантелеймонова наступом на свободу слова.

Про це Мірошниченко заявив на брифінгу в середу.

Він нагадав, що Пантелеймонов "ніколи не був журналістом, він політолог за освітою і чиновник".

"Саме на "Першому національному" були гучні скандали зі звільненням журналістів, які відмовлялися виконувати накази та зізнання самого Пантелеймонова: йому давали накази старший син Януковича, Захарченко, Чмирь, прес-секретар Азарова Лук'яненко та інші представники режиму, який українці здолали", - заявив "свободівець".

Він також нагадав, що інформаційна політика "Першого національного" була спрямована на викривлення інформації стосовно акцій протесту в Києві:

"Ми сьогодні говоримо про те, що українців вбивали зброєю автоматичною і таким чином загинуло більше сотні людей, але разом із тим українців продовжують вбивати зброєю інформаційною. І жертв значно більше, їх тисячі".

"Це люди, які мають неправдиву інформацію завдяки пропаганді Кремля, люди які розчаровані в перемозі Майдану і це люди які схильні до розколу країни", - зазначив Мірошниченко.

Як відомо, напередодні увечері депутати від ВО "Свобода" силоміць змусили в. о. президента НТКУ Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення. 

Свої дії вони зафіксували на відео.

Голова МВС вже заявив, що готовий провести розслідування щодо дій "свободівців".

Згодом Мірошниченко сказав, що не застосовував сили.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування