Бойко: Україна не втратила б Крим, якби правоохоронці його відстоювали

Неділя, 23 березня 2014, 09:41

Якби зусилля нинішньої влади і правоохоронних органів були спрямовані у вірному напрямку, сьогодні б не виникла ситуація із фактичною втратою Україною Криму.

Про це в ефірі 5 каналу та Громадського ТБ заявив екс-віце-прем'єр, екс-глава Міненерго Юрій Бойко, коментуючи незаконне, на його  думку, затримання  керівника компанії НАК "Нафтогаз України".

"Коли я побачив учора кадри, як на державну компанію був здійснений напад озброєних міліціонерів, у мене виникло відчуття, що якщо б з такою силою і таким натиском захищали Крим, або штаб Чорноморського флоту в Криму, то у нас би було багато успіхів. Тому що налякати людей державної компанії це одне, а воювати за свою державу – це зовсім інше. Учора була просто ганебна ситуація, коли озброєні люди увірвалися у державну компанію, причому ніхто там спротиву ніякого не чинив, всі були на робочих місцях і видавали всі документи, які потрібно", - сказав Бойко.

Разом з тим він зазначив, що усі справи щодо начебто порушень у діяльності НАКу  коштують "у 100 разів менше ніж втрата Криму".

Як відомо, Юрій Бойко обіймав посаду віце-прем'єра в уряді Азарова до лютого 2014 року, до цього - посаду глави Міненерго та вугільної промисловості. Юрія Бойка пов'язують з Дмитром Фірташем і головою Адміністрації Президента України Сергієм Льовочкіним. В уряді Азарова був "довіреною особою" Януковича.

За час роботи в урядах Азарова та Януковича Бойко не висловлювався критично щодо дій уряду, щодо схем, які використовувалися у роботі урядових міністерств  та щодо учасників ринку, з якими уряд працював, зокрема бізнес-структур Сергія Курченка.

За інформацією ЗМІ, з відома міністра з питань палива та енергетики Юрія Бойка була здійснена махінація з держзакупівлями морської бурильної установки. Бурильну установку, яку можна було купити за 248,5 млн. дол ДАК "Чорноморнафтогаз" у підсумку придбала за $ 400 млн.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування