РЕГІОНАЛИ ПРОПОНУЮТЬ РЕАЛІЗУВАТИ КРЕМЛІВСЬКИЙ СЦЕНАРІЙ

Понеділок, 24 березня 2014, 11:39

Партія регіонів в черговий раз продемонструвала прокремлівську налаштованність щодо вирішення кризи в Україні. У ПР запропонували погоджуватися на умови Росії щодо врегулювання конфлікту.

Як заявив на погоджувальній раді лідер фракції ПР Олександр Єфремов, Україні необхідно надати російській мові статус державної.

"Для вирішення ситуації нам необхідно слухати і чути всіх, а не лише тих, кого приємно чути. Люди на Сході хочуть почуватися повноправними і рівноправними громадянами", - заявив Єфремов.

"У зв'язку з цим першочерговим на сьогодні є проведення Конституційної реформи для вироблення такого державного устрою, який би забезпечив територіальну цілісність України а також надання російській мові статусу другої державної", - зазначив він.

Спілкуючись з журналістами Єфремов заявив, що Партія регіонів у той час, коли вона була, провладною силою не довела до кінця введення російської як другої державної мови в Україні через те, що не бачила необхідної для цього підтримки в парламенті.

Зауваження про те, що зможе зробити його політсила зараз, коли вона фактично виявилася в положенні опозиції і не чинить вирішальний вплив на більшість, Єфремов не коментував.

"Російська мова допоможе не допустити подій (, які відбулися у Криму)", - пояснив він рішення ПР підняти питання про статус цієї мови саме зараз.

Звинувачення в тому, що останні його заяви фактично збігаються із запропонованими Росією умовами перемир'я він категорично відкинув.

"Я висловлюю точку зору своїх виборців", - заявив Єфремов.

Пропозиція російської сторони щодо можливого поділу України він назвав заявами "нестриманих" людей.

"Це не ініціатива Росії, наскільки я знаю... Я знаю, що у (Володимира) Жиріновського були подібні заяви", - сказала вона.

Голова фракції ПР не забув про чергову хвилю критики нової влади.

"Коли я говорив (кілька місяців тому): "Ви ж дивіться, що відбувається, що робиться! - Так це ж ваші люди! (відповідали опоненти в парламенті)". Вони втекли, а ви не шукаєте! Чому ж ви їх не заарештували?", - обурився він.

Єфремов в черговий раз заявив, що необхідно з'ясувати "хто організовував ось ці дії на Майдані, через які загинули люди".

Як відомо, політики неодноразово використовували питання російської мови для збурення ситуації в Україні. Саме це питання частково стало приводом для вторгення Росії на територію України.

Росія також закликала створити міжнародну групу "допомоги України", яка повинна зробити з України позаблокову федерацію без Криму з двома державними мовами.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування