Місія ОБСЄ починає роботу в Україні, однак в Крим не поїде

Вівторок, 25 березня 2014, 17:14

Представники місії ОБСЄ готуються розпочати роботу в Україні, проте навряд чи відвідають Крим.

"Перші чотири групи розпочали навчання і у вівторок роз'їдуться на південь і схід України", - сказав голова наглядової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі Адам Коберацький  на брифінгу у вівторок.

За його словами, в Україну вже прибули 40 спостерігачів, ще 11 прибудуть до Києва ввечері у вівторок.

Місія створена згідно з рішенням постійної ради ОБСЄ 21 березня. Її члени збиратимуть інформацію про ситуацію у сфері безпеки, дотримання прав і свобод людини, в тому числі прав національних меншин, у різних регіонах України.

"Місія збиратиме інформацію по всій країні, до її складу входять сто цивільних спостерігачів, які працюватимуть у групах. Групи розміщуватимуться у Херсоні, Одесі, Львові. Івано-Франківську. Донецьку, Дніпропетровську, Чернівцях і луганську. Штаб місії базується у Києві. Наразі, наша місія навряд чи працюватиме у Криму", – зазначив Кобернацький.

Зміни розташування груп спостерігачів можливі лише у разі ухвалення відповідних рішень Постійної ради ОБСЄ, наголосив голова місії.

Зараз в Україні працює місія ОБСЄ зі спостереження за виборчою кампанією. Вона діє у рамках Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ.

Як відомо, в МЗС Росії раніше заявили, що наглядачів ОБСЄ не чекають в Криму. На початку березня представників цієї організації не пустили на півострів.

Радіо СвободаІнтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування