Ернст закликав Україну повернути російські канали в ефір

Середа, 26 березня 2014, 19:22

Гендиректор "Першого каналу" Костянтин Ернст закликав Україну скасувати рішення про тимчасове припинення ретрансляції російських каналів.

Про це йдеться в його заяві, яку наводить "Інтерфакс".

"Закликаємо регулюючі органи держави визнати право національного бізнесу взаємодіяти з партнерами на підставі довгострокових і легітимних договірних відносин і скасувати рішення про тимчасове припинення ретрансляції російських каналів в Україні", - закликав Ернст.

За його словами, з 2007 року була створена спеціальна версія "Першого каналу", адаптована до вимог українського законодавства.

"Ми шкодуємо, що оператори змушені опинитися в ситуації, коли відключення телеканалу підриває основи існування всього телевізійного ринку в країні, суперечить нормам міжнародного права та інтересам абонента", - сказав Ернст.

Він вважає, що рішення суду про тимчасове припинення ретрансляції російських каналів в Україні суперечить Європейській конвенції про транскордонне телебачення.

Гендиректор "Першого" уточнив, що готовий у відкритому суді викласти позицію каналу, надавши необхідні документи та записи ефіру.

У прес-службі "Першого каналу" пояснили, що йдеться про подання позову з боку каналу в суд.

"Ми готові викласти свою позицію в українському суді, який зараз розглядає позов Нацради з телерадіомовлення", - сказали в прес-службі.

Як відомо, 25 березня Київський окружний адмінсуд ухвалив постанову, згідно з якою мала бути припинена трансляція чотирьох російських телеканалів в Україні на час розгляду позову Національної ради з телерадіомовлення до компанії-ретранслятора.

Згідно з цим рішенням припинено мовлення каналів "РТР-Планета", "Росія 24", "Перший канал. Світова мережа" і НТВ-світ.

Раніше Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України доручила Службі безпеки України і генеральній прокуратурі провести розслідування діяльності російських каналів на українській території.

На думку РНБО, необхідно з'ясувати, наскільки діяльність російських каналів відповідає українському законодавству, чи є там факти розпалювання міжнаціональної ворожнечі, заклики до війни і сепаратизму.

У РНБО також зазначили, що відслідковуватимуть, як оператори кабельних мереж в Україні виконують рішення Окружного адмінсуду про призупинення трансляція кількох російських телеканалів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування