МВС розслідує банкрутство заводу у Стаханові. У справі є прізвище Єфремова

Четвер, 27 березня 2014, 18:12

Луганське міське управління Міністерства Внутрішніх справ порушило кримінальне провадження за фактом доведення до банкрутства Стахановського коксохімзаводу.

Таку відповідь від МВС отримав на своє звернення Центр Протидії Корупції.

"Повідомляємо, що 13 березня 2014 року слідчим відділом ЛМУ ГУМВС у Луганській області відомості, зазначені у Вашому та інших нардепів зверненні внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом зловживання владою або службовим становищем", - сказано у відповіді за підписом міністра Авакова.

"На даний час розслідування триває", - додається в повідомленні.

Раніше екс-директор підприємства "Стахановський Коксохімзавод" Сергій Титов звинуватив Олександра Єфремова у "знищенні підприємства", повідомляли Наші Гроші.

За свідченнями Титова Єфремов та його близькі соратники примушували "Стахановський Коксохімзавод" купувати газ за ціною 80 доларів за кубометр замість 30 і виключно у фірми "Фонд", де сам Єфремов був одним із засновників.

За борги "Фонд" припинив постачання газу і фактично заблокував  діяльність заводу. За кілька місяців Стахановський Коксохім був загнаний у непосильні борги.

у свою чергу юрист Центру протидії Корупції Олена Щербань повдыомила, що справу провадження було порушено на прохання вивчити "незаконні дії Єфремова".

"Внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань є початком самого досудового розслідування - початку збирання доказів, вивчення обставин вчиненого правопорушення", - пояснила юрист.

"Справа порушена за ч. 1 ст. 364 КК зловживання службовим становищем- передбачає покарання у вигляду обмеження волі до 3 років. ініційоване ЦПК депутатське звернення стосувалось незаконних дій безпосередньо Єфремова, тому це свідчить про те, що досудове розслідування здійснюється саме за фактами вчинення ним таких незаконних дій на посаді заступника губернатора Луганської області", - вважає Щербань.

"Для того, щоб вручити особі повідомлення про підозру у вчиненні злочину, потрібні певні підстави. серед них наявність достатніх доказів вчиненні злочину конкретною особою (на це потрібен певний час) або обрання запобіжного заходу відносно цієї особи. Щодо народного депутата, то повідомлення про підозру йому може вручити лише Генпрокурор", - сказала юрист. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування