МЗС Росії: Асамблея ООН прийняла резолюцію по Україні під тиском

П'ятниця, 28 березня 2014, 09:23

Низка країн були змушені під тиском підтримати резолюцію асамблеї ООН із закликом зберегти територіальну цілісність України, заявили в МЗС РФ.

Таку заяву міністерство розповсюдило в п'ятницю.

"Задіяно на повну потужність весь нерозтрачений потенціал пропагандистської машини часів "холодної війни", щоб відсунути на задній план факт глибокої внутрішньополітичної кризи на Україні, і перекласти відповідальність за ескалацію напруженості на Російську Федерацію", - заявили російські дипломати.

У Москві стверджують, що в ООН нібито не було згоди щодо оцінки ситуації в Україні.

"Широкий розкид позицій держав-членів ООН, велика кількість тих держав, що утрималися і не були присутні на голосуванні, стали промовистим свідченням неприйняття однобічного трактування відбуваються на Україні подій", - йдеться в повідомленні.

"При цьому відомо, яке безпардонне тиск, аж до політичного шантажу та економічних загроз, чинився на цілий ряд держав-членів з тим, щоб вони проголосували "за", - запевняє російський МЗС.

У той же час російські дипломати вже традиційно пригрозили, що "контрпродуктивна ініціатива з резолюцією Генасамблеї лише ускладнить сприяння врегулюванню внутрішньополітичної кризи на Україні".

Як відомо, на засіданні у четвер Генасамблея ООН підтримала резолюцію, в тексті якої визнається непорушність територіальної цілісності України.

За відповідну резолюцію проголосували 100 країн-членів ООН. Проти проголосували 11 країн: разом з Росією проголосували лише Вірменія, Білорусь, Болівія, Куба, КНДР, Нікарагуа, Судан, Сирія, Зімбабве, Венесуела. Ще 58 країн, в тому числі Китай, утрималися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування