Авакова не можна звільнити без висновку комісії - Турчинов

П'ятниця, 28 березня 2014, 10:23

Арсен Аваков може бути звільнений з посади міністра внутрішніх справ, якщо слідча комісія вирішить, що він винен у загибелі Олександра Музичка під час затримання.

Про це сказав в.о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов у відповідь на вимогу "регіоналки" Ганни Герман відправити Авакова у відставку через загибель Сашка Білого з "Правого сектору" і невдоволення його побратимів.   

"Я прошу вас не призначати в цьому залі провокаторів і патріотів – ми не для того вас обирали", - сказала Герман Турчинову, реагуючи на оцінку штурму Верховної Ради у четвер.

"Друге, я прошу вас поставити на голосування питання про відставку міністра Авакова, тому що в країні було допущене політичне вбивство. І поки не буде розслідувана ця справа, не можна, щоб людина працювала в міністерстві внутрішні справ і мала вплив на це розслідування", - заявила "регіоналка".

"Я дуже прошу вас не повторювати тих помилок, які були, – ви згадайте, як ви самі вимагали відставки Захарченка. Якби ваш попередник відреагував вчасно, можливо, не було б убито стільки людей на Майдані", - додала Герман.

Турчинов відповів на це:

"У випадку, коли під час розслідування цієї справ парламентська комісія визнає порушення закону з боку будь-якого посадовця, заступника міністра, міністра, кого інша – парламент не буде коливатись і буде приймати рішення щодо звільнення. Зараз, без розслідування цього питання, ми не можемо з вами займатися розправою".

"Комісія зробить доповідь. Щоб комісія проводила об’єктивне розслідування, ми включили представників від громадськості – у тому числі й тих, які вимагають розслідування цього питання і зацікавлені в об’єктивності його проведенні. І за висновками цієї комісії парламент, Кабінет міністрів буде приймати рішення", - додав Турчинов. 

Перед цим Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин загибелі Олександра Музичка, більше відомого як Сашко Білий. Її очолив позафракційний Юрій Дерев’янко.

Напередодні активісти "Правого сектора" влаштували акцію під Верховною Радою з вимогою відставки Авакова. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування