Жертвою санкцій вже стала президентська комісія США-РФ

Неділя, 30 березня 2014, 11:24

Однією з перших жертв санкцій після анексії Москвою Криму, стала російсько-американська президентська комісія. 

Про повідомляє з Вашингтона кореспондент Радіо Свобода.

США проінформували Росію, що не братимуть участь в наступних двох запланованих зустрічах робочої групи двосторонньої комісії. 

Високопоставлений представник адміністрації заявив, що США будуть розглядати взаємодію з російською стороною "на основі індивідуальних випадків".

США також повідомили Росію про те, що не братимуть участь у засіданні робочої групи з інновацій в Міннеаполісі. 

Скасовано зустріч робочої підгрупи зі ЗМІ, що була запланована на квітень в Чикаго. Як не відбулася і зустріч робочої підгрупи з питань енергетичної безпеки в Х’юстоні на початку березня.

Президентська комісія була створена для вирішення таких питань, як боротьба з тероризмом і незаконний обіг наркотиків в рамках так званого "перезавантаження" двосторонніх відносин, проголошеного президентом Бараком Обамою на початку його перебування в Білому домі.

Американська сторона високо цінувала створену структуру як найважливішого компонента співпраці з контролю над озброєннями, ядерної безпеки, боротьби з тероризмом, спільних військових навчань та операцій із боротьбі з наркотиками.

Як відомо, у четвер Сенат США прийняв документ, що передбачає введення санкцій проти російських громадян, які, на думку американських сенаторів, "пов'язані з порушенням прав людини в Україні або діями, що підривають суверенітет і територіальну цілісність України".

Одним із російських чиновників, які потрапили під дію санкцій, став Віктор Іванов – директор Федеральної служби Російської Федерації з контролю за обігом наркотиків (ФСКН) та співголова робочої групи по боротьбі з наркотиками робочої групи двосторонньої комісії. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...