Яценюк хоче переорієнтувати українську оборонку на Захід

Понеділок, 31 березня 2014, 12:14

Україна планує проведення модернізації оборонно-промислового комплексу (ОПК) і нарощування військово-технічну співпрацю (ВТС) з Заходом.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в ефірі одного з українських телеканалів, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що "виробничі потужності залишилися... тому в наших планах модернізація того, що є".

Разом з тим, як пояснив Яценюк, завдання з технічного переоснащення армії планується вирішувати в рамках розвитку ВТС із Заходом.

"Технічне оновлення планується проводити за рахунок співпраці із Заходом, самі ми не впораємося. Росія дуже багато вклала в модернізацію свого ОПК. Ми відстаємо в високоточних речах (виробництво високоточних озброєнь - ІФ)", - сказав Яценюк.

"Поки розвинемо власне виробництво, доведеться покористуватися чужими зразками. Зараз ми працюємо над цим", - додав він.

Відповідаючи на питання про позицію уряду з питання можливості реалізації ВТС з РФ в умовах військової агресії, Яценюк відкинув таку можливість.

"Виготовляти озброєння і продавати його країні, яка здійснює інтервенцію проти тебе і яка стріляє в тебе, ми не будемо", - сказав він.

Разом з тим, торкаючись питання українсько-російського економічного співробітництва в цілому, прем'єр зазначив: "Позиція уряду:... ми не розірвали жодної двосторонньої угоди. Ми готові на рівних умовах виконувати всі угоди".

При цьому він уточнив, що Україна має "дружні відносини з російським народом, але російський режим - це режим агресії".

"Рано чи пізно доведеться сідати за стіл переговорів, але не дуже зручно сідати за стіл переговорів з пістолетом біля скроні", - зауважив Яценюк.

За його словами, саме тому українська сторона прийняла рішення: сідати за стіл переговорів з РФ "відкрито, разом з міжнародними партнерами", але "не удвох... - обдурять".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...