Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На ТВі "рулить" Жванія, який помагав Альтману з тендерами - журналіст

Понеділок, 31 березня 2014, 16:05

Після фактичного рейдерського захоплення телеканалу ТВі над ним встановив контроль екс-регіонал Давид Жванія.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні Дениса Бігуса для "Української правди".

Той факт, що на каналі тепер встановлено контроль Жванії журналісту підтвердив інший фігурант скандалу із захопленням депутат від "Батьківщини" Микола Княжицький.

"Те, що Жванія зараз рулить цим каналом, я з цим не сперечаюся, це факт", - сказав Княжицький, додавши, що Жванія з'явився "на якихось початкових етапах".

Додаткові підтвердження цього журналіст знайшов в розміщеному в інтернеті листуванні, яке нібито проходило між Княжицьким, Жванією і "новим власником" ТВі Олександром Альтманом.

У цих файлах міститися листи, що вказують на те, що Альтмана могли залучити до рейдерської схеми, створюючи його фірмам умови для перемоги на тендерах державного "Енергоатому".

Дві компанії безпосередньо пов'язані з Альтманом - "Атом-Енерго-Проект" та Unix Cz s.r.o. Ее - займаються консалтингом на атомному енергоринку, де, як відомо, Жванія і найближчий партнер Княжицького Микола Мартиненко вважаються вкрай впливовими людьми.

Плани тендерів для цих фірм, за даними листування, Яльтман нібито пересилав Княжицькому, а той - Жванії.

"За рік Unix отримав замовлень на мільйон доларів. Але справжні обороти пішли з квітня 2013 року - з моменту захоплення телеканалу ТВі. Дивний збіг", - йдеться у статті.

Як з'ясував журналіст, гроші держбюджету, отримані фірмами Альтмана на тендерах, він використовував і для наймання адвокатів для лондонських судів по ТВі.

Після того, як суд Лондона дав Альтману півтора роки в'язниці, пов'язані з ним фірми тендери вигравати перестали.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...