Обама: Референдум, призначений у Криму, порушуватиме міжнародне право

Четвер, 6 березня 2014, 19:52

Президент США Барак Обама заявив, що референдум, який призначено самопроголошеною владою Криму на 16 березня, буде порушувати міжнародне право та Конституцію України.

Про це він заявив в четвер ввечері.

"Запропонований референдум про майбутнє Криму порушуватиме Конституцію та міжнародне право", - зазначив він.

Обама підкреслив, що "будь-яке обговорення долі України має відбуватися за участі законного уряду країни".

Окрім того, президент США підкреслив необхідність допуску міжнародних спостерігачів в Україну, у тому числі Крим, а також закликав Київ та Москву розпочати переговори.

"Існує спосіб врегулювати цю кризу, який дотримується інтересів РФ та українського народу: впустити міжнародних спостерігачів на всю територію України, в тому числі в Крим, щоб забезпечити дотримання прав всіх українців, в тому числі етнічних росіян, а також почати консультації між російським урядом і Україною за участю міжнародного співтовариства", - сказав Обама.

Раніше представник Держдепу Дженніфер Псакі заявила, що США не визнаватимуть результатів референдуму, оскільки його проведення суперечить українському та міжнародному законодавству.

Як відомо, Верховна Рада АР Крим проголосувала за призначення референдуму про приєднання Криму до Російської Федерації на 16 березня.

Окрім того, парламент АРК ухвалив рішення про входження автономії до складу Росії.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...