Питання федералізації України не має турбувати Росію - Нуланд

Четвер, 10 квітня 2014, 18:31

Проведення конституційної реформи є внутрішньою справою України, Російська Федерація не має права висувати умови щодо федералізації України.

Таку думку висловила помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд під час прямого включення під час засідання 7-го Київського форуму з питань безпеки у четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Конституційна реформа має бути суто українським питанням. Саме українці мають вирішувати долю країни, і абсолютно неприйнятним з боку Росії є висунення вимог щодо її федералізації, що призвело б Україну до великих ризиків розвалу", - підкреслила вона.

На думку Нуланд, якщо Росія хоче допомогти Україні, вона могла б це зробити шляхом роззброєння незаконних формувань.

Помічник держсекретаря США нагадала, що наступного тижня пройдуть чотиристоронні консультації з питання деескалації ситуації в Україні, на яких США спонукатимуть Росію до реального налагодження відносин з Україною.

Нуланд наголосила, що захоплення Криму Росією серйозно погіршило відносини між США і Росії, і весь двосторонній діалог наразі сконцентрований виключно навколо деескалації конфлікту між Україною і РФ.

Як повідомлялося, нещодавно МЗС РФ вчергове заявив, що ситуація в Україні не стабілізується без проведення конституційної реформи, яка б забезпечувала федералізацію країни. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування