Росія звинувачує ООН у фальсифікації доповіді по Україні

Середа, 16 квітня 2014, 11:56

У Росії заявили, що доповідь управління Верховного комісара ООН з прав людини про ситуацію в Україні не відповідає реальності.

Про це йдеться в заяві офіційного представника МЗС Росії Олександра Лукашевича

Лукашевич в черговий раз заявив, що в Україні стався збройний державний переворот. "Навмисно не згадуються факти, які свідчать про те, що діяльність "нової" влади з перших хвилин здійснюється в атмосфері насильства і беззаконня", - йдеться в повідомленні.

Також у Росії кажуть, що нова українська влада нібито практикує "викрадення, катування, позасудові розправи, посягання на незалежність судової системи, затиск засобів масової інформації і громадянського суспільства", а також перешкоджає роботі преси.

"У цілому створюється враження, що доповідь сфабрикована під наперед задані висновки, заради яких можна було б і не їздити на Україну", - заявив Лукашевич.

Раніше повідомлялося, що в доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) відкидаються звинувачення в порушення в Україні прав російської меншини.

Також у документі наводяться докази невідповідності кримського псевдореферендума стандартам в галузі прав людини і повідомляється про зовнішнє втручання у розвиток ситуації, зокрема про участь у протестах і сутичках осіб, які прибули з Росії.

Як відомо, Росія з метою виправдати свою збройну інтервенцію в Україні неодноразово заявляла про утиски росіян та інших нацменшин в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування