Суд заарештував активіста Правого сектора, який влаштував стрілянину в центрі Києва

Середа, 2 квітня 2014, 17:50

Шевченківський районний суд Києва обрав представнику "Правого сектора" Андрію Козюбчику, який поранив трьох людей в центрі столиці, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому в суді уточнили, що запобіжний захід підозрюваному, який поранив із вогнепальної зброї трьох людей в центрі Києва в понеділок ввечері, обрано строком на два місяці.

Як відомо, у понеділок ввечері на Хрещатику сталася стрілянина. Міліція затримала підозрюваного. Ним виявився активіст "Правого сектора".

За даними сотника Майдану Анатолія Ведмідя, відбувся конфлікт учасника "Правого сектора" та активіста Самооборони Майдану. За словами Ведмедя, під час конфлікту один з них вихопив пістолет, другий - газовий балончик і бризнув йому в обличчя. Другий почав стріляти.

За даними столичної міліції, через стрілянину постраждало троє людей - 1958, 1995 та 1990 років народження. Двоє з них - з Києва та Київської області, один - з Криму. Вони отримали поранення гомілки, грудної клітини та попереку.

Серед поранених був перший заступник голови КМДА Богдан Дубас, який нібито опинився на місці події випадково. Чиновнику надали медичну допомогу та відпустили. Ще двоє поранених знаходяться у лікарні.

Глава МВС Аваков уточнив, що поранення в грудну клітину отримав боєць третьої сотні Олександр Левкуша.

У "Правому секторі" заявили, що стрілянина на Хрещатику трапилася через непорозуміння і "конфлікт на побутовому ґрунті".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування