Санкції США поки не торкнуться Путіна

Вівторок, 22 квітня 2014, 09:19

США поки не розглядають уведення санкцій проти президента Російської Федерації Володимира Путіна через ситуацію в Україні.

Про це заявила офіційний представник Держдепартаменту Дженніфер Псакі у Твіттер-інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы". 

Сполучені Штати розглядають безліч осіб, проти яких можна ввести санкції, перш ніж питання про обмежувальні заходи торкнеться Путіна, заявила вона.

Псакі вважає, що санкції США у відношенні Росії допомагають вирішити ситуацію в Україні. При цьому заходи впливу зовсім не є метою, наголосила Псакі.

"Важливо означити наслідки. Штати здатні ввести санкції проти людей, компаній і секторів. Але мета не санкції, а деескалація", - сказала вона. 

Представник Держдепартаменту США також заявила, що Вашингтон не вірить заявам Москви про те, що Росія не втручається в ситуацію в Україні.

"Існує дуже багато доказів", - сказала Псакі. 

Вона додала, що США планують нарощувати військову співпрацю з Польщею. "Ми готові підтримувати важливого партнера по НАТО, продовжимо зміцнювати співпрацю й тренінг", - сказала представник Держдепу.

Раніше британська газета Times, посилаючись на джерела, повідомила про можливе введення санкцій проти Путіна у випадку, якщо Росія введе війська на територію України.

Сам Путін під час "прямої лінії" заявив, що його намагаються зробити головним об'єктом західних санкцій. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування