Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія стягнула до кордону дві сотні танків і "Гради" - Сергєєв

П'ятниця, 25 квітня 2014, 10:25

Росія, прикриваючись так званими навчаннями, зосередила біля кордону з Україною значні сили.

Про це в інтерв'ю Голосу Америки заявив постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв.

За його словами, біля кордонів з Україною зосередилися кілька різних угруповань із Західного і Південного військових округів РФ.

"З південно-східної сторони ми помітили велике скупчення артилерії, танків та особового складу з Центрального і Північного округів, а також танки, артилерію і установки "Град" - дуже небезпечну зброю, яка використовувалася в Чечні. Там близько 200 танків і велика кількість артилеристських установок і піхоти. Це велика угруповання", - розповів він.

Як повідомлялося, міністр оборони Росії Сергій Шойгу в четвер заявив, що через ситуацію на південному сході Україні, зокрема проведення антитерористичної операції, Росія почала навчання біля кордонів з Україною.

За даними ЗМІ, через це повідомлення українські силовики припинили активні дії проти сепаратистів. Однак в.о. президента Олександр Турчинов і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запевняють, що АТО триває.

В НАТО раніше підтверджували значне скупчення російських військ біля кордонів з Україною, оцінюючи його в 40 тис. військових, яких підтримують танки, артилерія і авіація.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...