Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терористів у Слов'янську заблокують, але штурму не буде

П'ятниця, 25 квітня 2014, 13:01

У рамках другого етапу антитерористичної операції місто Слов'янськ заблокують війська, але штурмувати місто не будуть.

Про це заявили голова адміністрації президента Сергій Пашинський і керівник Антитерористичного центру при СБУ Василь Крутов, повідомляє Інтерфакс-Україна

"20 хвилин тому в рамках проведення операція українські спецпідрозділи розпочали другий етап (антитерористичної операції - ред), який полягає в тому, що ми ухвалили рішення повністю заблокувати місто Слов'янськ і не дати можливість привезти (терористам - ред.) підкріплення", - сказав Пашинський на брифінгу в Києві в п'ятницю.

"Операція триватиме, її метою є блокада терористів в Слов'янську і недопущення жертв серед мирного населення", - додав він.

Пашинський також зазначив, що терористи створили опорні пункти в дитячих садах і лікарнях. "Ніякої політики в Слов'янську немає - це класичні терористи, які прикриваються жінками, дітьми", - наголосив керівник АП.

Схожу заяву зробив і Василь Крутов.

"Ми не підемо на жертви, штурм у місті... Ми розуміємо, що тоді може бути багато постраждалих", - сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

"Ми заради якихось перемог не будемо жертвувати життями громадян, але диверсанти - терористи мають відповісти за свої дії", - наголосив Крутов.

Керівник Антитерористичного центру підкреслив, що його підлеглим доводиться працювати в нестандартних умовах, з якими не стикалися спецслужби світу.

"Це і завербовані співробітники, і співчуваючі, які роблять не менше шкоди загальній справі", - сказав він.

Як повідомлялося, міністр оборони Росії Сергій Шойгу в четвер заявив, що через ситуацію на південному сході Україні, зокрема проведення антитерористичної операції, Росія почала навчання біля кордонів з Україною.

За даними ЗМІ, через це повідомлення українські силовики припинили активні дії проти сепаратистів. Однак в.о. президента Олександр Турчинов і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запевняють, що АТО триває.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...