У Росії не можуть дочекатися, коли влада України визнає сепаратистів "лідерами"

Понеділок, 12 травня 2014, 19:36

У Росії вважають, що набуття чинності підсумків так званих референдумів, організованих сепаратистами, має відбуватися в рамках діалогу між Києвом, Донецьком та Луганськом.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії.

"Попередні підсумки підрахунку бюлетенів переконливо показують реальний настрій громадян Донецької та Луганської областей мати право на самостійне ухвалення рішень з питань, що стосуються життєво важливих для них проблем. Вважаємо, що втілення в життя підсумків референдумів має відбуватися в рамках діалогу між Києвом, Донецьком та Луганськом", - заявили російські дипломати.

"Знову підтверджуємо необхідність негайного налагодження широкої дискусії в Україні щодо її майбутнього державного устрою за участю всіх політичних сил і регіонів країни. Це повною мірою вписується в зусилля міжнародного співтовариства, що знайшло своє відображення в Женевській заяві від 17 квітня ц.р. та "дорожній карті", яку запропонував президент Швейцарії, діючий голова ОБСЄ Буркхальтер", - сказали в МЗС РФ.

"Ми чекаємо від київської влади реальних дій, а не загальних декларацій про наміри, невідкладного проведення результативних зустрічей з представниками регіонів Півдня та Сходу України, які вели б до стабілізації ситуації в країні. На жаль, влада в Києві як і раніше, демонструє злочинну неготовність до діалогу зі своїм народом", - йдеться в заяві.

Як відомо, сепаратисти організували у неділю, 11 травня, так звані "референдуми" у Луганській та Донецькій області.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News