Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луганські сепаратисти оголосили остаточні результати "референдуму"

Понеділок, 12 травня 2014, 13:46

Організатори псевдореферендума статус про Луганської області стверджують, що 11 травня за самостійність самопроголошеної місцевої "республіки" проголосували 96% жителів області, які мають право голосу.

Про це в понеділок на прес-конференції в Луганську заявив голова "комісії" щодо проведення "референдуму" Олександр Малихін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, на виборчих дільницях виборцям було видано 1 млн 359 тис. 420 бюлетенів, ще понад 15 тис. видали під час виїзних голосувань.

З них державну самостійність Луганської республіки нібито підтримали 1 млн 298 084 осіб, що становить 96% від виборців, проти проголошення 51 276 тис. чол це 3,8% від отримали бюлетені. Недійсними визнані 10 тис 600 бюлетенів.

Також Малихін повідомив, що явка виборців склала 75%.

Представник сепаратистів заявив, що на території області працювали 32 виборчі комісії, навіть ті, які блокувалися бійцями Нацгвардії і бронетехнікою. "Працювали в партизанських умовах", - пояснив він.

Глава прес-центру бойовиків Василь Нікітін також зазначив, що в ЦВК самопроголошеної Луганської народної республіки надійшло близько 120 скарг.

"Люди скаржилися, що у членів виборчих комісій були георгіївські стрічки. Люди розцінили це як агітацію", - розповів він.

Раніше один з лідерів донецьких сепаратистів Роман Лягін, який відповідає за підрахунок голосів, заявив, що явка на так званий "референдум" в його області склала 74,87%. За словами Лягіна, в Донецькій області 89,07 % проголосували за визнання самопроголошеної ДНР, проти - 10,19%, 0,74 % бюлетенів "визнані зіпсованими". 

В.о. президента України Олександр Турчинов у свою чергу назвав цей референдум "фарсом" і заявив, що явка на пседореферендумах у східних областях склала від 24 до 32%.

У ЄС і США наголошують, що не визнають результати "референдуму", називаючи його нелетимним.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...