Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засідання у справі Попова та Сівковича перенесли

Вівторок, 13 травня 2014, 14:39

Засідання Печерського райсуду у справі Олександра Попова та Володимира Сівковича  перенесено на 26 травня.

Про це повідомила секретар судового засідання.

За словами, засідання перенесене, оскільки суддя перебуває в нарадчій кімнаті, розглядаючи іншу справу.

Відомо, що на засідання з'явився колишній голова КМДА Олесандр Попов, який особисто поставив підпис під повідомленням про перенесення засідання. За словами секретаря, він був присутній у залі о другій годині.

Водночас адвокат одного з потерпілих Олена Сотник, коментуючи заяву прокуратури про те, що вона не збирається "відмазувати" Попова, Сівковича і інших, вона зазначила:

"Те клопотання про звільнення від відповідальності – це їх ініціатива. вони самі собі суперечать. воно було подане старим складом, але прокуратура має право його відкликати".

Водночас Сотник заявила, що закон, на підставі якого Генпрокуратура подавала клопотання про звільнення Попова і Сівковича від кримінальної відповідальності, є неконституційним.

"Закон неконституційний і порушує права потерпілих. Ми будемо відстоювати цю думку в суді.

"Для суду це важке рішення. Тут переплітаються суспільні інтереси і верховенство права. з точки зору верховенства права і справедливості ми маємо знати, хто є винні особи. З точки зору цього закону є закон, на основі якого суд має приймати рішення. Але є Конституція, яка має вищу силу. В даному випадку закон протирічить Конституції. у них складне завдання", - зазначила вона.

Сотник додала, що у справі 94 потерпілих, один з них громадянин Польщі.

Як відомо Печерський райсуд Києва мав розглянути клопотання про звільнення Олександра Попова та Володимира Сівковича від кримінальної відповідальності за силовий розгін Майдану в ніч на 30 листопада 2013 року.

Звільнити від покарання Попова і Сівковича нібито пропонували у Генпрокуратурі на підставі закону "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" від 19 грудня 2013 року та аналогічного закону від 16 січня 2014 року.

Пізніше, однак, в ГПУ цю інформацію спростовували.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування