Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд заборонив необмежене використання водометів

Субота, 17 травня 2014, 14:06

Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову уряду про необмежене використання водометів.

Про таке рішення, ухвалене за позовом нардепа Геннадія Москаля, повідомив сам нардеп.

 

 

 
 

Як відомо, 19 січня правоохоронці застосували водомет проти людей, які брали участь у сутичках на вул. Грушевського біля стадіону ім. Валерія Лобановського. 

22 січня 2014 року Кабмін ухвалив постанову №14 про внесення змін до п. 16 "Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку", якою розширив перелік випадків використання водометів та зняв будь-які обмеження.

Згдіно з постановою, ''водомети застосовуються працівниками міліції для припинення масових заворушеньі групових порушень громадського порядку, відбиття нападу на будівлі, приміщення, споруди і транспортні засоби незалежно від їх належності, захисту громадян і самозахисту від нападу та інших дій, що створюють загрозу їх життю, здоров’ю, житлу чи майну''.

Раніше водомети дозволялося використовувати для розосередження учасників масових заворушень при температурі атмосферного повітря не нижче 0 градусів.

У жодній країні світу не дозволено застосовувати проти людей водомети при температурі нижче нуля.

У квітні Генеральна прокуратура розпочала розслідування за фактом застосування водометів проти учасників акцій протесту в Києві в січні-лютому 2014 року.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...