Регіонал вніс у Раду проект "Меморандуму миру та злагоди"

Вівторок, 20 травня 2014, 11:04

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Новинський пропонує Верховній Раді прийняти проект "Меморандуму миру та злагоди".

В своєму проекті регіонал пропонує Раді забезпечити невідкладне проведення конституційної реформи в основу якої буде покладено децентралізацію влади, що передбачає позаблоковий статус України.

У ньому йдеться про гарантування Радою участі у будь-яких політичних та економічних міждержавних союзах виключно за результатами всенародного референдуму та про ліквідацію обласних та районних державних адміністрацій.

Крім того Новинський пропонує прямі вибори керівників регіонів жителями цих областей; забезпечення можливості жителям регіонів вирішувати свої питання на місцевих референдумах;

Також, регіонал вимагає спростити процедуру імпічменту президента, в тому числі за корупційні діяння.

Як передбачає проект Новинського, Верховна Рада зобов’язується прийняти закон щодо недопущення кримінального переслідування громадян, "з приводу подій, які мали місце під час масових акцій протесту в Україні, за умови звільнення ними незаконно захоплених будівель, інших громадських місць та добровільного складання зброї'.

Виняток, як ідеться у проекті Меморандуму, складають особи, які вчинили особливо тяжкі злочини проти життя та здоров’я людей.

У проекті також сказано, що Рада закликає до роззброєння всіх незаконних формувань і громадян, повернення всіх незаконно захоплених будівель їх законним власникам, звільнення всіх зайнятих вулиць, площ та інших громадських місць в українських містах, селах та селищах.

Як відомо, 17 травня учасники круглого столу національної єдності у Харкові запропонували розглянути у Верховній Раді проект "Меморандум миру та злагоди".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News