Голова КВУ: на голів окружкомів на сході чинять психологічний тиск

Вівторок, 20 травня 2014, 16:28

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко розповів, що голів окружкомів у східних регіонах викрадають, щоб вони відмовлялись від роботи на виборах.

"Їх затримують, здійснюють психологічний тиск, щоб вони відмовлялись від участі в організації виборів, і випускають", - розповів він "ВВС Україна".

За інформацією Черненка, у понеділок група осіб вивезла в невідомому напрямку голову 44-го виборчого округу, що на Донеччині. Того ж вечора жінку відпустили.

Кілька днів тому стався напад на окружні виборчі комісії на Луганщини. "Голову ОВК 106 викрали і відвезли в будівлю СБУ. Вночі також виламали двері в ОВК 105, приходили додому до голови цієї ОВК, але його там не знайшли", - повідомив тоді Черненко.

За інформацією голови Комітету виборців, станом на ранок 20 травня всіх викрадених раніше голів ОВК звільнили.

Щодо того, чи відмовився хтось після цього від участі у виборах, Черненко зазначив, що в Луганській області був випадок, коли після викрадення голова окружкому не виходив на зв'язок. У Донецькій області таких випадків не було.

Напередодні, 19 травня, заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера заявив, що у Донецькій області лише 26% виборчих дільниць отримали списки виборців, а в Луганській - 16%.

А міністр внутрішніх справ Арсен Аваков констатував, що нормально провести голосування в деяких регіонах України вже неможливо – але це не означає, що загалом вибори в Україні не відбудуться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування