Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вчергове робить вигляд, що нікому не погрожує

Середа, 21 травня 2014, 12:50

У Міноборони РФ заявили, що Росія не веде ніякої діяльності, яка загрожує безпеці сусідніх держав.

Про це сказав у середу начальник Головного управління міжнародної військової співпраці РФ Сергій Кошелев, передає "Інтерфакс".

За його словами, "Росія веде виключно транспарентну лінію в питаннях, що стосуються реалізації її сусідами і партнерами прав на інспекційну діяльність на її території".

"Ми нікому не забороняємо реалізовувати їх право на інспекційну діяльність на російській території для підтвердження простого і зрозумілого факту: Росія не веде незаявлену або незвичайну діяльність, яка загрожує безпеці сусідніх держав", - сказав він.

За словами Кошелєва, "ми готові пояснювати російську логіку поведінки і російські дії, в тому числі діяльність російських військ в зоні, прилеглій до українського кордону".

Кошелєв нагадав, що в цьому контексті "проходили переговори начальника Генштабу генерала армії Валерія Герасимова з начальником Комітету начальників штабів США генералом Демпсі, міністр оборони Сергій Шойгу тричі в ході активної фази української кризи розмовляв з міністром оборони США Чаком Хейглом".

"Ці грунтовні бесіди тривалістю до години кожна проходили у виключно відвертій обстановці, коли немає заборонених тем. На мій погляд, у сторін на сьогоднішній день немає підстав не довіряти тим словам і тим обіцянкам, які давалися міністрами в ході такого спілкування", - упевнений Кошелєв.

"Представники Міноборони РФ були у Відні, де виклали російську точку зору на затвердження наших західних колег про те , що ми зібрали сорокатисячних угруповання на кордоні з Україною", - сказав він.

"У Відні був даний найдокладніший експертний аналіз всіх цих знімків. І було доведено, що ніякого нарощування.. немає. Нам ніхто не зміг пред'явити жодних претензій", - стверджує він.

Як відомо, Росія неодноразово заявляла, що відводить війська від кордону з Україною.

НАТО не підтверджувало цю інформацію, приводячи як докази знімки місцевості.

У Міноборони України кажуть, що Росія веде проти України війну "нового покоління".

Українські військові опинилися в нестандартній ситуації, оскільки були готові до відбиття відкритої агресії противника, а зіткнулися з реаліями, коли російські диверсанти ховаються за спинами цивільного населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування