Держдума просить світ "врятувати від розправи" Компартію України

П'ятниця, 23 травня 2014, 10:54

Держдума в п'ятницю прийняла заяву, що засуджує спроби заборонити діяльність Компартії в Україні.

Заяву ініційовано спікером Держдуми Сергієм Наришкіним, а також лідерами всіх думських фракцій - Геннадієм Зюгановим, Володимиром Васильєвим, Сергієм Мироновим і Володимиром Жириновським, передає Интерфакс.

У заяві йдеться, що "незважаючи на відмінності в політичних переконаннях, депутати Державної Думи рішуче засуджують спробу заборони діяльності Комуністичної партії України і закликають всі політичні і громадські сили Європи та світу, прихильні принципам демократії та прав людини, засудити підготовку розправи над КПУ".

Як сказано в заяві, світова спільнота повинна "виступити проти придушення на Україні прав на свободу слова, походів і зборів, на вільне висловлення своєї думки".

"Насправді підготовка розправи над Компартією є не що інше, як спроба позбавити громадян конституційного права на свободу слова, на свободу походів і зборів - подібні дії перекреслюють яку можливість загальноукраїнського діалогу, відновлення миру і злагоди в країні", - йдеться в заяві.

Російські депутати назвали Компартію однією з найвпливовіших в Україні і заявили, що "заборона компартії в історії Європи тісно пов'язаний з утвердженням у влади фашизму".

Заява "У зв'язку зі спробами заборони діяльності Компартії України стала третьою за останні дні, прийнятою Держдумою, у зв'язку з подіями в Україні.

Нагадаємо, зараз в Раді серед 450 депутатів налічується 32 комуніста. У більшості випадків вони голосують в унісон з Партією регіонів.

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко заявив, що знімає свою кандидатуру з виборів президента.

Як показали дані соцопитувань, його підтримують не більше 2,4% українців.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування