Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Крим вирішив, що Україна йому воду не дасть, – і занедбає канал

П'ятниця, 23 травня 2014, 16:30

Незаконна влада Криму не буде відновлювати Північно-Кримський канал, по якому на півострів ішла вода з України.

Про це заявив тимчасовий виконувач обов'язків "голови Республіки Крим" Сергій Аксьонов в інтерв'ю ИТАР-ТАСС.

"Ми для себе з погляду розрахунків ці питання (щодо відновлення водопостачання через канал) відкинули на невизначений період. Ми вважаємо, що Україна нам воду не дасть", - заявив він.

Відповідаючи на запитання, чи буде колись у віддаленій перспективі відновлено ПКК, якщо ситуація відносин із Україною зміниться, Аксьонов сказав: "Хто знає? Я впевнений, що здорові сили на Україні прийдуть до влади".

За його словами, Україна отримувала "суттєву плату" за водопостачання півострова й тепер фактично відмовилася від цих доходів.

У нинішній ситуації доведеться відмовитися від вирощування рису, урожай якого загинув через припинення водопостачання, констатував Аксьонов.

Незаконна влада Криму за підтримки уряду Російської Федерації запропонувала сільгоспвиробникам, у першу чергу, рисівникам, переформатувати бізнес. Їм буде надана на пільгових умовах земля в інших районах Криму.

Російська агенція вказує, що водоканал, побудований у 60-ті роки XX століття, на сьогодні зношений на території Криму на 80%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...