Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков: Лікарі врятували поранених військових від бойовиків

Неділя, 25 травня 2014, 04:10

Бойовики намагалися викрасти українських військових, що постаждали в бою під Волновахою, з лікарні, та медики не дали їм це зробити.

Про це написав у своєму Facebook голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков.

За даними Авакова, це були бійці загону Ігоря Безлєра (Бєса). Вони намагалися переконати персонал лікарні, що пораненим загрожує небезпека з боку Правого сектору.

"Задумане здійснити не вдалося, оскільки медичний персонал всіх поранених підключив до медичних приладів, крапельницям тощо, тим самим перевівши всіх хлопців у "нетранспортабельний стан", в якому і тримали поранених солдатів аж до прибуття військових медиків і охорони", - розповів голова МВС.

Як повідомлялося, внаслідок бою під Волновахою, що пройшов у четвер, за офіційними даними, загинули 17 українських військових, в ДонОДА повідомляли про більше трьох десятків поранених, які знаходяться в лікарнях області.

Це вже не перша загроза нападу на поранених українських силовиків, які перебувають у лікарнях. Так, кілька десятків бойовиків оточили лікарню Калініна в Донецьку, коли дізналися, що там є пресдтавники батальйону Донбас, і нібито хотіли їх забрати. Командир батальйону Семен Семенченко стверджує, що його пораненим бійцям загрожує "реальна небезпека", не уточнюючи, однак, що він має на увазі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: