Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Атаки на сайт ЦВК тривають, але їх відбивають

Понеділок, 26 травня 2014, 08:25

Українські спецслужби відбивають хакерські атаки на сервер Центральної виборчої комісії, на даний час система "Вибори" працює в штатному режимі.

Про це сказав голова Державної служби спеціального зв'язку й захисту інформації України Володимир Звєрєв, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Він зазначив, що хакерські атаки проводилися не лише цієї ночі, але й раніше.

"Спроби втрутитися в роботу системи тривають досі, однак служби справляються з завданням захисту системи", - повідомив Звєрєв.

На запитання, наскільки серйозною була атака вночі з неділі на понеділок, він відповів: "Ми впоралися – і це головне. Наскільки вона була серйозна – будемо аналізувати".

Звєрєв запевнив, що дана спроба втручання в роботу системи ніяк не вплинула на обробку даних голосування.

Він також сказав, що фейкова новина про лідерство у президентських перегонах Дмитра Яроша готувалася до виходу в ефір на російському ТБ о 20:00.

"Це було заздалегідь підготовлено й зберігалося на ресурсах у Росії. Це було подано так, нібито інформація з'явилася на сайті ЦВК. Насправді, на сайті ЦВК нічого не з'явилося – і це наша заслуга. Вони планували, але не вийшло, і вони видали бажане за дійсне", - підкреслив Звєрєв.

Як відомо, напередодні "Перший канал" Росії повідомив про те, що в Україні на виборах президента лідирує Дмитро Ярош.

"Ви тільки не смійтеся, але "Перший канал" справді це показує", - написав у Twitter Олексій Навальний, опублікувавши скрін новини "Першого каналу". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування