У РФ чекають від Порошенка діалогу: "Просто так кинути Росію не можна"

Понеділок, 26 травня 2014, 11:06

Петру Порошенку на посаді президента України доведеться домовлятися з Москвою, заявляють у Раді Федерації.

Заступник голови комітету з міжнародних справ верхньої палати російського парламенту Андрій Климов сказав у понеділок "Інтерфаксу":

"Як би кому не хотілося, але діалогу з Москвою пану Порошенку не уникнути щодо найширшого кола питань, у тому числі по газу. Усе визнають, що борг є, і на Заході, і в Євросоюзі, і в самій Україні".

"Просто так кинути Росію не можна", - додав сенатор.

Климов зазначив, що в РФ із Україною "велика кількість інших проектів, які необхідно або згорнути, або розгорнути".

"Нічого чіткого ми поки не почули від пана Порошенка по цій тематиці", - заявив він.

Климов також упевнений, що слова Порошенка про те, що весь український народ – за євроінтеграцію, не відповідають дійсності.

"Судячи з результатів Порошенка, за якого проголосувала третина виборців від загального числа тих,, хто має право голосу, дві третини жителів цієї позиції не розділяє. Не упевнений, що цей "європейський рух" Києва у перспективі принесе Україні плоди", - заявив російський політик

Климов вважає, що новому українському президенту "не позаздриш".

"Зараз незрозуміле коло його повноважень. Ніхто не розуміє, за якою Конституцією вони сьогодні живуть, що і як новий президент повинен робити", - сказав він.

Климов також розкритикував ідею про дострокові вибори до Верховної Ради. "Будь-які вибори – це завжди стрес для держави, а тут при тому, що діється в Україні, ситуація буде "мама, не горюй". І легких рішень для пана Порошенка я не бачу".

"Якщо він (Порошенко) буде покладатися лише на своїх спонсорів і порадників у Вашингтоні й Брюсселі, не думаю, що йому вдасться зробити те, на що розраховують виборці в його країні. Тут без Росії ніяк не обійтися", - заявив Климов.

За його словами, чим раніше новий президент почне діалог із Росією, тим краще для України. "Але діалог повинен бути конструктивний, і саме по тих питаннях, які вимагають невідкладного вирішення", - додав Климов.

У свою чергу, сенатор Сергій Цеков, який представляє Крим, заявив, що повноваження в Порошенка будуть настільки урізані, що вирішувати сам ключові питання він навряд зможе.

"Думаю, що у складі нового уряду, який формуватиме Порошенко, ми побачимо все ті ж старі обличчя. У нього немає своєї команди. Його команда – це "УДАР" Кличка", - сказав Цеков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування