Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єврокомісія зробила Москві газову пропозицію по Україні

Середа, 11 червня 2014, 09:44

Європейська комісія зробила пропозицію щодо ціни на російський газ для України, для обговорення якого Москва у вівторок узяла паузу.

Про це повідомило газеті "Комерсант" джерело, близьке до переговорів Росії й України за участю Єврокомісії про умови поставок газу Києву.

У вівторок удень Олександр Новак і голова "Газпрому" Олексій Міллер повернулися до Москви з Брюсселю, щоб доповісти ситуацію президенту РФ Володимиру Путіну.

Після цієї наради, підсумки якої не повідомлялися, російська делегація знову полетіла до Брюсселю. Новий раунд переговорів мав початися після 23:00 за московським часом.

Як повідомлялося, за підсумками цих переговорів Росія перенесла введення системи передоплати за газ для України з 11 на 16 червня.

Наприкінці травня єврокомісар Гюнтер Еттінгер говорив, що діапазон можливої ціни газу для України – $350-380 за 1 тис. кубометрів. Джерела "Комерсанта" говорили, що останнім часом обговорювалася ціна у $360.

Співрозмовники російського видання у галузі сходяться в думці, що доти, доки переговори йдуть, "Газпром" не вдасться до обмежень поставок газу, хоча й може продовжувати тримати ЄС і Україну в напрузі, не повідомляючи відкрито про нову відстрочку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування