Азарова "відмазують" перед Євросоюзом

П'ятниця, 13 червня 2014, 15:40

Лобісти екс-прем'єра Миколи Азарова вважають достатньою підставою виключити його з так званого "чорного списку" ЄС той факт, що під час його складання Азаров при владі вже не перебував.

Таку позицію займає німецька юридична компанія "Альберт і Гайгер", яка лобіює це питання в ЄС, повідомляє УНІАН.

Ця фірма лобіює виключення Азарова і його сина Олексія з "чорного списку" ЄС, але не займається оскарженням цього рішення в суді ЄС.

"Вони не повинні бути в "чорному списку", оскільки відповідно до статті 215 договору, санкції покликані змусити уряд змінити поведінку. ЄС перевищив би свої повноваження, якщо б ввів санкції в якості політичного покарання чи для того, щоб допомогти повернути розкрадені кошти", - пояснив позицію компанії Андреас Гайгер.

Гайгер вважає, що Брюссель включив у список "не тих людей". "У них немає ніяких правових підстав, тому вони повинні виключити їх зі списку", - стверджує юрист.

Крім того, він відзначає, що і досі залишається незрозумілим, хто найняв снайперів для розстрілу майданівців.

"Це могла бути опозиція, могла бути Росія. Але не можна, ґрунтуючись на вгадуванні, застосовувати до когось санкції, стверджуючи, що він несе відповідальність за розстріл Майдану", - сказав Гайгер.

Відповідаючи на запитання про перспективи справи в Європейському суді, юрист зазначив, що його компанія цим не займається.

"Наскільки я розумію, вони зробили спільний, з іншими 10 особами, суд. Ми забезпечуємо тільки політичне лобіювання, і я не можу коментувати подальший судовий розгляд", - пояснив співрозмовник агентства.

Гайгер також повідомив, що інших українських клієнтів на даний момент у компанії немає.

Як відомо, австрійська прокуратура проводить слідство стосовно сина колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова Олексія Азарова щодо відмивання грошей.

Як відомо, сам Микола Азаров оголошений у розшук за підозрою у зловживанні владою і службовим становищем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...