Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Викрадені діти прилетіли з Росії до Дніпропетровська

П'ятниця, 13 червня 2014, 23:18

Діти-сироти з інтернату, які були вивезені на територію РФ, повертаються в Україну.

Відповідну інформацію "Українській правді" підтвердив речник МЗС України Євген Перебийніс.

За його словами, діти літаком вирушили з Ростова-на-Дону до Дніпропетровська приблизно 45 хвилин тому (близько 22.30). До літака їх супроводжував генеральний консул України в Ростові-на-Дону.

Перебийніс зазначив, що діти зараз у безпеці.

О  23:10 літак з дітьми приземлився в Дніпропетровську, повідомили в уповноваженої ВР з прав людини.

Як відомо, 12 червня група дітей з міста Сніжне (Донецька область), які прямували на оздоровлення в Дніпропетровську область, була перехоплена озброєними людьми. Згодом автобус з дітьми відправився на КПП "Должанський" (Луганська область).

Пізніше в МЗС України підтвердили інформацію про вивезення дітей до Росії і заявили, що Росія порушила низку угод, пропустивши їх через свій кордон без відповідних дозвільних документів.

У п’ятницю вдень в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця у телефонній розмові з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим вимагав термінового повернення на Батьківщину українських дітей, незаконно вивезених до Росії.

Уповноважений при президенті РФ з прав дитини Павло Астахов заявляв, що дітей в Ростовську область привезли їхні вихователі, РФ насильно дітей не утримує, і київська сторона може направити за ними офіційного представника.

За його словами, до Донецька Ростовської області прибули 14 дітей-сиріт віком 4-12 років з муніципального дитячого будинку міста Сніжне Донецької області України. Їх перевезли через російсько-український кордон напередодні вночі два вихователя дитячого будинку і попросили розселити. Дітей разом з вихователями тимчасово розмістили на турбазі "Донецька".

Генконсул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко повідомля у п'ятницю, що діти вже вирушили на батьківщину.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування