Майдан відхрестився від акції протесту під посольством РФ

Субота, 14 червня 2014, 20:41

Координаційна Рада Майдану, Люстраційний комітет, Maidan Press Center та інші організації та ініціативи Майдану офіційно заявлили що не мають жодного стосунку до організації акції протесту під стінами посольства РФ.

Про це йдеться у повідомленні, яке розповсюдив Maidan Press Center.

"Стосовно подій біля російського посольства Центральна Рада Сотень, Координаційна Рада Майдану, Люстраційний комітет Майдану, Maidan Press Center та інші організації та ініціативи Майдану офіційно заявляють, що ніякого відношення до організації акції протесту під стінами посольства РФ не мають", - йдеться у заяві.

"Вважаємо, що намагання штурму будівлі посольства РФ вигідне ворогам України, які зможуть використати ці події проти інтересів українського народу", - підкреслюється у повідомленні.

Разом з тим зазначено, що частина сотень Самооборони Майдану наразі підтягуються до посольства РФ "з метою запобігти можливому загостренню ситуації та не допустити провокацій".

У заяві підкреслюється, що методи впливу на країну-агресора є й більш ефективні, а саме  - "відкликання посольства України з Росії, розірвання дипломатичних відносин, повне перекриття державного кордону з Російською Федерацією, блокування рахунків та майна російських державних компаній". 

div id="fb-root">

Як відомо, 14 червня сотні активістів пікетували посольство Російської Федерації в Києві у зв'язку з проникненням російських танків на територію України і збитим літаком ІЛ-76.

Учасники мітингу закидали посольство яйцями, зеленкою, перевернули та потрощили машини, виламали двері до будівлі, надвечір ситуація заспокоїлася. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування