В РФ відреагували на Дещицю: в грубій формі вимагають його відставки

Неділя, 15 червня 2014, 14:55

Президент України Петро Порошенко має звільнити в.о. глави МЗС Андрія Дещицю через його "поведінку" під посольством РФ у Києві 14 червня. 

Про це на своїй сторінці у Твіттері заявив голова Комітету з міжнародних справ Держдуми РФ Олексій Пушков. 

"Порошенко мав би змінити свого міністра іноземних справ. Він себе погано контролює. А то заллє очі, не дай боже, і усю Генасамблею ООН заблює", - заявив Пушков. 

У свою чергу посол США в Україні Джеффрі Пайєт погодився з думкою, що вислів Дещиці на адресу Путіна напереродні "недипломатичний", однак підкреслив його досвіченість як дипломата та зауважив величезну заслугу у тому, щоб розрядити обстановку (під час мітингу).

Як відомо, 14 червня сотні активістів пікетували посольство Російської Федерації в Києві у зв'язку з проникненням російських танків на територію України і збитим літаком ІЛ-76. Мітингарі закидали посольство яйцями, зеленкою, перевернули та потрощили машини, що належать до автопарку диппредставництва. 

Однак, незважаючи на побоювання, що посольство чи автівки можуть бути підпалені, ситуація надвечір заспокоїлася, зокрема завдяки участі у подіях представників уряду. Так, під дипустановою були глава МВС Арсен Аваков, в.о. глави МЗС Андрій Дещиця з помічниками, представники СБУ, міліція. 

Так, Дещиця закликав проводити виключно мирний протест і нікому не завдавати шкоди, та на знак підтримки мирного протесту разом із мітингувальниками заспівав "Путін – х**ло".

"Чи я проти того, щоб ви протестували? Я за те, щоб протестували. Я готовий тут із вами стати і казати: "Росіє, забирайся з України!" – сказав в.о. міністра.

У свою чергу Аваков зазначив, що учасникам акції роз'яснюють, які наслідки для країни у ситуації неоголошеної війти матиме їхня поведінка, а представника дипмісії - через що саме мітінгують українці. За словами Авакова, у посольстві РФ до такої ситуації там "поставилися з розумінням".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News