У Петербурзі пікетували дипломатів України: прапор викинули у смітник

Неділя, 15 червня 2014, 18:12

У Петербурзі депутат законодавчих зборів Віталій Мілонов спільно з соратниками влаштував пікет перед генеральним консульством України, після якого викинув прапор України у смітник. 

Як повідомляє "Фонтанка.ру", акція стала відповіддю на напад українських активістів на будівлю посольства Росії в Києві.

На акцію прийшло близько 30-40 чоловік, в основному представників "Молодої гвардії", православних і патріотичних активістів.

"Милонов захопив з собою "подарунки" для дипломатів - український прапор, який, як він стверджує, привезений з поїздки на Майдан у 2013-му році, шматок сала і свинячі ноги, а також інтимну іграшку", - зазначає видання.

Однак у вихідний день на роботі в консульстві нікого із співробітників не було, тому він не зміг передати "подарунки" особисто в руки кому-небудь з дипломатів.

"Передача вийшла чисто символічною - Милонов поклав "презенти" в урну перед консульством, як "у символ поштової скриньки України", - наголошується в повідомленні.

Разом з тим у будівлі дипмісії учасників акції вже чекав автобус з поліцейськими і представники комітету з питань законності.

"Правоохоронці заборонили депутату проводити мітинг, через що прийшли довелося відмовитися від використання політичної символіки і гасел", - пише "Фонтанка".

Як відомо, 14 червня сотні активістів пікетували посольство Російської Федерації в Києві у зв'язку з проникненням російських танків на територію України і збитим літаком ІЛ-76. Мітингарі закидали посольство яйцями, зеленкою, перевернули та потрощили машини, що належать до автопарку диппредставництва. 

Однак, незважаючи на побоювання, що посольство чи автівки можуть бути підпалені, ситуація надвечір заспокоїлася, зокрема завдяки участі у подіях представників уряду. Так, під дипустановою були глава МВС Арсен Аваков, в.о. глави МЗС Андрій Дещиця з помічниками, представники СБУ, міліція.  

Посол США в Україні Джеффрі Пайєт пізніше підкреслив досвіченість Дещиці як дипломата та зауважив його заслугу у тому, щоб розрядити обстановку під час мітингу та не допустити актів вандалізму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування