Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики на Луганщині "окопуються" у Рубіжному - журналіст

Неділя, 15 червня 2014, 18:46

У Рубіжному (Луганська область) терористи за підтримки бойовиків з Лисичанська та Сєвєродонецька обстріляли блок-пост силовиків та встановили свій, посиливши свої позиції у місті.

Про це у Facebook повідомив журналіст Роман Бочкала з  посиланням на інформацію від місцевих мешканців.

"Вдень в районі міста Рубіжне відбувся бій. Активно працювала артилерія, міномети, стрілецька зброя. Бій зав'язався між силами АТО (ст. Краснянка) і найманцями (Новодружевськ) і з часом змістився в район с. Привілля - де раніше були виявлені бази бойовиків з числа кадировців", - зазначив він.

Даних про поранених та втрати немає.

За словами Бочкали, бойовики обстріляли блок-пост армійців і встановили свій в районі Трубного заводу.

"Таким чином, терористи посилили свої позиції. Якщо раніше їх ближній пост був на в'їзді в Сєвєродонецьк, то тепер - на виїзді з Рубіжного", - додав він.

Як відомо, раніше очевидці повідомляли про танки та іншу військову техніку, що рухалася колонною через Сніжне, Торез. Востаннє колонну бачили у Макіївці.  Пізніше колона була атакована силами АТО, і 2 танки були знищені.

Разом з тим російське держагентство РИА Новости фактично визнало, що танки проникли в Україну з території Росії.

За даними агентства, бойовики підтверджують, що танки вони отримали, вони "будуть відправлені на найбільш складні напрямки", однак не повідомляється, звідки саме надійшли танки.

У Держдепі США заявили, що мають докази того, що танки та інше важке озброєння сепаратистам в Україні надіслала Росія

За даними Держдепу, конвой з трьох танків Т-64, кілька реактивних систем залпового вогню БМ-21 та інші військові транспортні засоби перетнули кордон в районі м.Сніжне.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування