Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ООН пояснили, чому не засудили протест біля посольства РФ у Києві

Неділя, 15 червня 2014, 21:22

Повідомлення російських ЗМІ про начебто "умисне блокування західними делегаціями в РБ ООН" ініціативи Москви щодо засудження протестів навколо посольства РФ у Києві не відповідає дійсності.

Про це повідомив постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв, - передає Укрінформ.

Насправді проект заяви був відхилений самою російською стороною, - сказав він.

Сергеєв розповів, що Росія відмовилась включити в текст цього ж документа тези про рішуче засудження знищення українського літака Іл-76, що пропонували інші делегації

"У цьому ж абзаці висловлювалися глибокі співчуття родинам загиблих", - зауважив він.

Крім того, за його словами, до проекту заяви була внесена поправка, яка містила тезу "про необхідність посилення захисту кордонів на Сході України та припинення нелегальних постачань зброї й пересування бойовиків прикордонними регіонами".

Натомість, підкреслив дипломат, в Росії чомусь замовчують реальну причину відхилення документа на консультаціях членів Радбезу, які відбулися 14 червня.

Він висловив переконання, що це "яскраво демонструє справжні наміри російської сторони" щодо негайного розв'язання конфлікту на сході України, до чого так невпинно закликає російське керівництво.

Напередодні російські ЗМІ повідомили, що західні країни заблокували в РБ ООН запропоновану Росією заяву із засудженням пікетування російського посольства в Києві.

Як відомо, в суботу сотні активістів пікетували посольство Російської Федерації в Києві у зв'язку з проникненням російських танків на територію України і збитим літаком ІЛ-76.

Вони закидали посольство яйцями, зеленкою, перевернули машини.

МЗС України вже заявило, що обурення учасників акції протесту біля посольства РФ в Україні було використано для спроб провокаційних дій, які не відповідають прийнятим нормам дипломатичних зносин і захисту дипломатичних установ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...