Парубій повідомив, скільки бойовиків воює на Донбасі

Понеділок, 16 червня 2014, 15:49

На захопленій частині Донецької і Луганської областей воюють щонайбільше 20 тисяч бойовиків, більшість з яких завезені з Росії.

Про це на прес-конференції у понеділок заявив секретар РНБО Андрій Парубій.

"За нашими оперативними даними, на тій частинці Донецької і Луганської областей (які знаходяться під контролем бойовиків – ред.) їх зараз знаходиться від 15 до 20 тисяч", - повідомив він.

Парубій розповів, що, згідно з оперативними даними силовиків, "близько половини із цієї кількості бойовиків прийшли в Україну з Російської Федерації".

"Серед них є, як кажуть, і бойовики-чеченці із Кавказу, і бойовики зі спецназу армії Росії", - повідомив секретар РНБО.

"Також є цілий ряд фактів, коли у захоплених містах відбувається примусова мобілізація. За нашими даними, більше половини – це російські бойовики, решта – це місцеві жителі, часто примусово мобілізовані, яких використовують як живі щити", - заявив він.

Парубій пояснив, що найбільше гальмує АТО те, що "ми усіма силами працює над тим, щоб не допустити смертей цивільного населення".

"А завдання бойовиків навпаки полягає у тому, щоб спровокувати якомога більше смертей", - заявив секретар РНБО.

Як відомо, раніше Парубій заявляв, що Росія перекидає до кордону з Україною нові війська, але українські силовики замикають "лінію стримування" вздовж кордону.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...