По всьому світу до посольств РФ несуть похоронні вінки

Субота, 21 червня 2014, 12:21

У суботу у багатьох країнах світу розпочинається глобальний флешмоб проти агресії Кремля щодо України, - передає ТСН.

Активісти принесуть до посольств та консульств РФ, а також до постійного представництва Росії в ООН в Нью-Йорку похоронні вінки, аби вшанувати жертв путінської агресії проти України.

Акцію підтримають жителі Торонто, Ванкувера, Гааги, Вільнюса, Нью-Йорка, Варшави, Брюсселя та багатьох інших міст світу, у тому числі Києва та Львова.

Зокрема, у Києві акція вже розпочалася об 11:00.

"Росія де-факто почала війну з Україною. Путіна треба зупинити негайно! "- йдеться в повідомленні організаторів акції.

"Скільки ще потрібно смертей для того, аби визнати, що Росія почала війну в Україні, і що Путіна треба негайно зупинити? ", - закликають організатори флешмобу.

Водночас організатори акції закликають НАТО купити два бойові кораблі Mistral, які Франція збирається продати Росії, а також "негайно вжити санкції третього рівня".

Серед інших вимог - надати української армії рятувальні засоби, включаючи медичні засоби та засоби особистого захисту.

Крім того, від Заходу очікують припинення будь-якої співпраці і бізнесу, які допомагають Росії модернізувати свою армію, поліцію, озброєння, і сприяють російській експансії.

Учасники акції просять скасувати візовий режим з Україною якомога швидше та розслідувати поведінку "Газпрому", який "порушує антимонопольне законодавство ЄС і правила СОТ".

Мітингувальники також вимагатимуть задіяти строгий контроль всіх коштів, що походять із Росії та Білорусі та скасувати візи "провідних антизахідних і антиукраїнських пропагандистів російського режиму".

Як відомо, в суботу сотні активістів пікетували посольство Російської Федерації в Києві у зв'язку з проникненням російських танків на територію України і збитим літаком ІЛ-76.

Вони закидали посольство яйцями, зеленкою, перевернули машини.

МЗС України вже заявило, що обурення учасників акції протесту біля посольства РФ в Україні було використано для спроб провокаційних дій, які не відповідають прийнятим нормам дипломатичних зносин і захисту дипломатичних установ.

Джерело відео - 5 канал

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News