Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ чекає від РФ офіційних пояснень військової активності на кордоні

Субота, 21 червня 2014, 13:52

Україна звернулася до Російської Федерації з вимогою офіційно роз’яснити цілі збільшення концентрації живої сили та військової техніки Збройних сил РФ  на кордоні з Україною, повідомити кількість і типи залучених до них сил та засобів.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

"Протягом останніх днів у прикордонних з Україною районах Росії спостерігається помітне збільшення концентрації живої сили та військової техніки ЗС РФ.  Факт збільшення чисельності російського угруповання поблизу кордонів України 19 червня 2014 року підтвердив міністр оборони Росії Сергій Шойгу", - зазначили в МЗС.

У відомстві підкреслили: проведення сусідньою державою зазначених заходів військової діяльності із невизначеними завданнями не сприяє нормалізації ситуації в Україні та реалізації мирних ініціатив керівництва України.

"Триваюча  концентрація збройних сил РФ та їх підвищена активність поблизу кордонів України викликає особливе  занепокоєння на тлі численних підтверджених фактів постачання  з  суміжної  території озброєння та військової техніки терористам, які діють у Донецькій та Луганській областях, включаючи бойові танки, реактивні системи залпового вогню, ПЗРК  і міномети", - додали в МЗС.

"З огляду на викладене, Україна, згідно з п. 16 Віденського документа про заходи зміцнення довіри і безпеки, звернулася каналами  зв’язку ОБСЄ до Російської Федерації з вимогою офіційно роз’яснити цілі, а також повідомити кількість і типи залучених до них сил та засобів", - йдеться у повідомленні. 

Як відомо,  в НАТО повідомили про наявність щонайменше кілька тисяч російських військ на кордоні з Україною.  У Держдепартаменті США заявили, що Росія зосередила танки та артилерію на кордоні з Україною, що може бути використано терористами. 

В  РФ заперечують наявність російського озброєння на кордонах з Україною, попри те, що на Донбасі були помічені колони військової техніки з прапорами РФ

Разом з  тим 21 червня рішенням президента РФ Володимира Путіна, війська центрального військового округу РФ приведено у повну бойову готовність.

20 червня президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби. Ведення вогню припинено з 22-ї години 20 червня до 10 години 27 червня.

В ніч на 21 червня на Луганщині та Донеччині бойовики обстріляли з мінометів та іншої зброї українських прикордонників у пунктах пропуску та силовиків у місцях дислокації АТО.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...