Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генсеку ООН розповіли, як терористи порушують режим припинення вогню

Субота, 21 червня 2014, 23:43

Президент Петро Порошенко поінформував Генсека ООН Пан Гі Муна про неодноразові випадки порушення режиму припинення вогню у зоні АТО та  підкреслив важливість надання цієї інформації міжнародним партнерам.

Про це Порошенко заявив під час телефонної розмови з генсеком ООН 21 червня, повідомляє пресс-служба глави держави.

Президент наголосив, що одним з ключових елементів мирного плану є децентралізація влади і він налаштований на внесення відповідних змін до Конституції України у найближчий час.

У свою чергу генсек ООН висловив підтримку ініціативі щодо рішення ситуації на Сході України мирним шляхом.

"Зокрема, він підкреслив важливість такого елементу мирного плану Президента України, як встановлення 10-км буферної зони на українсько-російському кордоні", - йдеться у повідомленні.

Окрім того сторони домовились встановити формат нового партнерства між Україною та ООН, зокрема підтримувати постійний особистий зв’язок.

Як відомо, раніше президент закликав інспекторів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ бути присутніми на кожному із більш ніж 100 блокпостів на Донбасі - "для ефективного моніторингу і контролю виконання рішення про припинення вогню"

Порошенко оголосив про припинення антитерористичної операції з п'ятниці, 20 червня, і до 27 червня. За словами президента, це робиться для того, щоб терористи могли скласти зброю, а ті, хто цього не зроблять, будуть знищені.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування