Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд залишив Лозінського в тюрмі

Вівторок, 24 червня 2014, 17:01

Апеляційний суд Київської області залишив екс-нардепа Віктора Лозінського в ув'язненні.

Про це повідомляють "Українські Новини".

Апеляційний суд Київської області скасував рішення Бориспільського міськрайонного суду про дострокове звільнення з місць ув'язнення колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозінського, засудженого за вбивство.

Відповідне рішення оголосила головуюча суддя Вероніка Зиміна.

Суд постановив частково задовольнити клопотання прокуратури, а саме скасувати рішення суду першої інстанції і відхилити клопотання з боку захисту.

Сам Лозінський вважає стан свого здоров'я стабільно тяжким.

Про це він сказав по відеоконференцзв'язку під час засідання Апеляційного суду Київської області.

"Стан стабільно тяжкий", - відповів він на питання судді про своє здоров'я.

Лозінський наголосив, що достроково звільнився, для того щоб пройти лікування, а не для того щоб уникнути правосуддя.

Як відомо, 4 червня Бориспільський міськрайонний суд Київської області прийняв рішення достроково звільнити Лозінського з-під варти начебто за станом здоров'я й 11 червня засуджений вийшов на волю.

Вранці, 12 червня, правоохоронці затримали Лозінського біля Білої Церкви Київської області й доставили назад у колонію.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти судді, який звільнив засудженого, і проти співробітників Державної пенітенціарної служби.

У березні Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ пом'якшив вирок Лозінському, якого раніше було засуджено за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, призначивши йому нове покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Олійник загинув 16 червня 2009 року в результаті сутички на території мисливських угідь із Лозінським, а також тодішніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком й начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство Олійника.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...