Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тягнибок закликає ГПУ розслідувати участь Медведчука у переговорах на Сході

Вівторок, 24 червня 2014, 18:27

Участь Віктора Медведчука, кума президента РФ, у переговорах щодо врегулювання конфлікту на сході України має розслідувати ГПУ.

Із таким закликом до правоохоронців звернувся лідер парламентської фракції "Свобода" Олег Тягнибок.

Про це він написав в своєму блозі на "Українській правді".

"Свобода" з самого початку наголошувала, що переговори з терористами – це капітуляція! У світі з терористами ведуть переговори тільки про звільнення заручників та можливість амністії чи відходу злочинців, а не обговорюють їхні політичні ініціативи", - сказано в блозі.

"Участь Медведчука та Шуфрича у переговорах фактично як представників терористів має стати предметом невідкладного розслідування Генеральної прокуратури", - закликав Тягнибок. 

Як відомо, у понеділок на зустрічі Тристоронньої контактної групи були присутні Віктор Медведчук, Нестор Шурич, один із лідерів бойовиків Олександр Бородай та оголошений у розшук нардеп від ПР Олег Царьов.

При цьому посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що Віктор Медведчук і Нестор Шуфрич брали участь у засіданні Тристоронньої контактної за дорученням президента України Петра Порошенка.

Натомість у вівторок представник інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий на брифінгу запевнив, що народний депутат Нестор Шуфрич і лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук не були уповноважені представляти українську сторону на тристоронніх переговорах в Донецьку.

За словами Чепового, другий президент України Леонід Кучма - єдиний, хто представляє українську сторону в роботі тристоронньої групи з вирішення кризи на сході України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування