Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров: Сепаратисти прислухаються до Росії

Субота, 28 червня 2014, 11:54

Самопроголошені сепаратистські республіки "ДНР" і "ЛНР" прислухаються до голосу Росії.

Про це повідомив міністра закордонних справ РФ Сергій Лавров, передала прес-служба МЗС Росії.

"Наскільки я розумію, одне з підтверджень тому - звільнення членів місії ОБСЄ, які утримувалися на Південному Сході", - сказав Лавров.

Він заявив, що терористи відпустили їх "у відповідь на заклики Патріарха Кирила і російського керівництва за підсумками недавніх зустрічей з президентом Швейцарії".

"Є підстави вважати, що нас чують і з інших аспектів російської позиції відносно кризи в Україні", - зазначив міністр.

Разом з тим, Лавров наполягає, що сепаратисти на Південному Сході України "мають своє власне бачення, це їхня земля, і вони хочуть бути її господарями".

Крім того, міністр РФ підкреслив, що окрім президента України, який хотів би понизити градус напруженості, "є й інші сили - радикали".

Дипломат традиційно повідомив про "ультранаціоналістів зі зброєю в руках", "Правий сектор", "батальйони Коломойського".

Лавров не обійшов своєю увагою і "партнерів України за океаном".

"Наші американські колеги, судячи з численними свідченнями, таки воліють підштовхувати українське керівництво до конфронтаційного шляху", - вважає він.

Як відомо, 27 червня президент Петро Порошенко ухвалив рішення про продовження "перемир'я" ще на 72 години.

27 червня о 22:00 закінчився час одностороннього припинення вогню з боку України.

20 червня Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби. 

У понеділок після переговорів за участі представника України, Росії та терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" бойовики заявили, що погоджуються на перемир'я до 27 червня.

У вівторок під Слов'янськом біля гори Карачун терористи збили український військовий вертоліт Мі-8. 9 осіб загинули. Також бойовики напали на опорний пункт АТО і вбили 2 військових, ще 3 поранили.

24 червня Порошенко віддав українським військовим наказ без жодних коливань відкривати вогонь у відповідь на напади терористів, у зв'язку з тим, що бойовики продовжили нападати.

 27 червня представники терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" пообіцяли припинити вогонь до 30 червня.

Депутат Нестор Шуфрич, який бере участь в консультаціях з вирішення конфлікту на Сході України, заявив, що переговори з бойовиками будуть продовжені.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування