ЄС вимагає від терористів звільнити всіх заручників до понеділка

Неділя, 29 червня 2014, 20:49

Євросоюз очікує звільнення заручників, які ще залишаються у полоні бойовиків на сході України.

Про це йдеться у заяві ЄС, - передає Радіо Свобода.

"Європейська рада наголосила, що звільнення заручників, зокрема всіх спостерігачів ОБСЄ, є одним із чотирьох найважливіших кроків, які повинні бути зроблені до 30 червня", - наголосили у Європі.

У документі також зазанчено, що ЄС очікує, що інші заручники, які утримуються незаконними збройними угрупуваннями на сході України будуть звільнені.

Як відомо, 28 червня терористи звільнили з полону ще чотирьох спостерігачів ОБСЄ, які працювали у Донецькій області.

Спостерігачі були у полоні бойовиків більше 30 днів.

Як відомо, 26 і 29 травня ОБСЄ втратило зв’язок зі своїми спостерігачами, які працювали групами по 4 особи в Донецьку і Луганську.

27 червня терористи відпустили групу з 4 спостерігачів ОБСЄ. У місії ОБСЄ підтвердили цю інформацію, повідомивши також, що звільнені - "у нормальному стані".

У Донецьку 27 червня відбувся другий раунд переговорів з мирного врегулювання ситуації на Донбасі між представниками президента України та бойовиками ДНР та ЛНР.

Участь у першому (23 червня) та другому раундах разом з переговірником від Порошенка Леонідом Кучмою брали регіонал Нестор Шуфрич та кум Путіна Віктор Медведчук.  Офіційно Медведчука з боку України ніхто не делегував.

Раніше президент РФ  вітав інформацію про початок попередніх контактів Медведчука в Донецьку й Луганську.

23 червня переговори вели спецпредставник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, екс-президент України Леонід Кучма, кум президента Росії Віктор Медведчук, депутат-"регіонал" Нестор Шуфрич, представник сепаратистів Олег Царьов, а також лідери бойовиків т.зв. "ДНР" і "ЛНР", зокрема Олександр Бородай.

Сторони домовилися про припинення вогню до 10 ранку 27 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування