У Порошенка запевнили, що консультації з РФ не вплинуть на угоду з ЄС

Неділя, 13 липня 2014, 23:48

На процес ратифікації та зміст угоди про асоціацію з ЄС консультації щодо неї у тристоронньому форматі Україна – ЄС - Росія жодним чином не вплинуть. 

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий, повідомляє прес-служба президента.

"Консультації не стосуються процесу ратифікації. Ні одна буква Угоди змінена не буде", - наголосив він.

"Ми зараз йдемо за процедурами. Після усіх віз 28-ми міністерств 28-ми країн ЄС вона потрапляє на візування і правову оцінку до Міністерства юстиції України. Після того заходить до президента і вноситься на розгляд парламенту. Тобто, йде послідовний демократичний процес", - пояснив Чалий.

Також він підкреслив, що угода "є важливою для нашої держави, тому поспіх у процесі її ратифікації недоречний".

"Ми не хочемо, щоб було так, як було з сумнозвісними харківськими угодами, пам’ятаємо до чого це призвело", - зазначив заступник глави АП.

На зауваження про те, що Молдова вже ратифікувала свою Угоду з ЄС, він  зауважив, що у кожній країні затверджено свій порядок зазначеного процесу.

"Абсолютно інша процедура в Молдові: обсяги торгівлі інші, процедура ратифікації інша, ніж в Україні. Тому порівнювати я б не став", - додав Чалий.

Як відомо, 27 червня Україною було підписано економічну частину угоди про асоціацію з ЄС. Після цього Росія висловила розчарування відсутністю консультацій з її участю щодо застосування угоди про асоціацію між ЄС і Україною до її підписання.

Пізніше стало відомо, що Україна, ЄС та Росія мають намір провести наступну міністерську зустріч для консультацій щодо імплементації угоди про асоціацію в Брюсселі 12 вересня.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...