Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони заявляє, що бронежилети з США відповідають стандартам

Середа, 16 липня 2014, 10:05

Бронежилети, поставлені в Україну зі США, під час випробувань з оцінки балістичної стійкості показали відповідність маркуванням на них та належну стійкість.

Про це повідомляє Міністерство оборони, хоча раніше бійці заявляли, що американські бронежилети, які були передані в зону АТО як допомога, не відповідають стандартам бронежилетів 4 класу.

Бійці заявляли, що пластини, які були в американських жилетах, не витримали ані пострілів кулями калібру 5.45 з АК-74, ані кулями калібру 7.62 з автомату АК-47, хоча на самій пластині написано, що вона має витримувати постріли кулями калібру 7.62.

Міністерство оборони ж зазначає, що на початок липня в Україну зі США в рамках надання допомоги було поставлено 2000 бронежилетів "INTERCEPTOR", оскільки виробничі потужності профільних українських підприємств не дозволяють одночасно забезпечити наявні потреби ЗСУ у бронежилетах.

"За інформацією Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних сил України, на бронеелементах бронежилетів є маркування, які свідчать, що вони забезпечують балістичний захист (BALL PROTECTION) від кулі 7,62 мм М-80", - йдеться у повідомленні відомства.

"Відповідно до "Акту натурних випробувань з оцінки балістичної стійкості дослідного зразка бронежилету "INTERCEPTOR" виробництва США", представлений зразок бронежилету показав відмінну протикульову стійкість при обстрілі з 7,62-мм автомату АКМ та 9-мм пістолету ПМ", - заявляє Міноборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування