Родичі учасників АТО на Банковій вимагають Порошенка

Середа, 16 липня 2014, 11:21

Близько сотні родичів військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції, пікетують Адміністрацію президента.

На Банковій у Києві зібралися матері, батьки, дружини військовослужбовців, вони вимагають зустрічі з президентом Петром Порошенком, повідомляє УНІАН

Загалом їхні вимоги досить різні. Дехто вимагає провести ротацію військовослужбовців, які знаходяться на передовій, інші вимагають призначати професійних командирів, ще одні пікетувальники стверджують, що їхні родичі в зоні АТО не мають елементарних побутових умов, зокрема, за їхніми словами, військовим доводиться пити воду з калюж.

Однак усі пікетувальники обурені тим, що на передовій воюють лише прості громадяни. Там немає ані високопосадовців, ані чиновників, ані їхніх дітей.

До пікетувальників вийшла співробітник Міністерства оборони Світлана Розовик і запросила їх до Будинку офіцерів, де вони зможуть зустрітися з заступником міністра оборони Петром Мехедом і висловити йому свої вимоги та побажання.

Однак мітингувальники не погоджуються на цю пропозицію.

Вони залишаються під будівлею Адміністрації президента і вимагають зустрічі з главою держави.

Як повідомляють "Українські новини", біля будівлі Адміністрації президента зібралися 200 осіб, які, крім ротації, вимагають змінити керівництво силових відомств, запровадити воєнний стан у Донецькій і Луганської областях і закрити кордон із Росією.

Після відмови пройти в Дім офіцерів, близько 10:55, до мітингувальників вийшов керівник Головного управління оборони й безпеки Сергій Литвиненко, узяв із собою 4 учасників мітингу й запропонував їм провести переговори в будівлі Адміністрації президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування